Om os

Elverhuset er en nyere institution fra 2011, som er bygget under ECO-Life projektet. Dette sikrer os blandt andet et sundt indeklima.

Vi har store lyse lokaler med højt til loftet og masser af plads, hvor vi forsøger at skabe rum i rummene, og hvor børnene har mulighed for at fordele sig og fordybe sig - for eksempel ved aktiviteter og spisning.

Rummene indbyder til bevægelse, da der er:
Hulahopringe - ærteposer - bolde - basket-kurv - afmærkning til fodbold - sansegynge - rebstige - madrasser - skummoduler - balancebomme med videre.
Med alt dette kan vi finde på at bygge forhindringsbaner.

Men vi har også legetøj til konstruktionslege:
Biler - bøger - legekøkken - tøj og tilbehør til udklædning.

Når man er til det mere kreative, man kan eksempelvis bruge sin fantasi med:
Perler - ved at tegne tegne og male - ved at klippe og klistre.

Ude har vi en stor legeplads med plads til at bruge sin krop, til at fordybe sig og til at gå på opdagelse. Vi har her:
Udekøkken - bålplads - legeredskaber, der kan stimulere børnene sansemotorik:
Gynger - karrusel - kolbøttepinde - klatrestativer - rutsjebane - sandkasse - cykler - løbecykler.

Vi har desuden en lille skov med plads til at undersøge, bygge og mosle med træstubbe, og hvad vi ellers kan finde i naturen.

Elverhuset er normeret til 110 børn. I stueetagen har vores to vuggestueteams base, mens vores to børnehaveteams har base på 1. sal. Vi har åbne døre, som giver især børnehavebørnene rig mulighed for at besøge hinanden og danne relationer på tværs af teams.
Vuggestuen og børnehaven besøger også hinanden på tværs af etagerne. Denne brobygning giver børnene kendskab til hinanden og de voksne, hvilket bidrager til en god overgang, når børnene rykker i børnehave. Det sker, når barnet er klar til det - som oftest når det er omkring 2 år og 10 måneder - 3 år.

I Elverhuset, er vi 20 medarbejdere ansat - både mænd og kvinder - fordelt på 4 teams samt en pædagogisk leder/klyngeleder og en madmor i køkkenet. Vi har også løbende studerende tilknyttet institutionen.

Vores vuggestueteams er Alferne og Dragerne for børn i alderen 0-3 år, og vores børnehaveteams er Elverne og Hobbitterne for børn i alderen 3-6 år. 

Mere om Elverhuset

Luk alle
Udfold alle
Tegnet frise af forskellige situationer med børn i leg