Skip til hoved indholdet
    Hjem Årets gang

Årets gang

I løbet af året har vi forskellige traditioner og spændende aktiviteter. Læs her, hvordan årets gang er i Daginstitution Elverhuset.

Vores aktiviteter

Udeliv

Vi bestræber os på at være ude hver dag enten på legepladsen eller på ture ud af huset. Dette giver en god kombination af, at få frisk luft, som styrker immunforsvaret og klarer hovedet, og at få brugt vores krop, da udelivet byder på mange muligheder for at udfordre kroppen.

Det er vigtigt, at jeres barn har tøj på, som det kan røre sig i, og som tåler at blive snavset. Vi forventer, det er praktisk tøj, der matcher vind og vejr - så får vi alle en god udeoplevelse.
Det er ligeledes vigtigt, at jeres barn har ekstra tøj med, også overtøj, da vi ikke har mulighed for at nå at tørre alt tøjet i de våde, kolde måneder.

Institutionens overbyggede bålsted bliver brugt løbende gennem hele året. 

Institutionen har investeret i to elcykler, da dette giver os en større bevægelsesfrihed særligt med vuggestuebørnene. Børnene er forsvarligt spændt fast med sele, og cykelhjelmen er forsvarligt spændt fast på både børn og voksne.

Faste aktiviteter

Fysiske aktiviteter er en del af vores pædagogiske idræt.

Modighedstræning i børnehaven - en aktivitet hvor barnet gennem leg får erfaring med at turde, og hvor fokus er på at få styrket selvtillid og selvværd.

Brobygning for de yngste - fra vuggestue til børnehave. 

Skolegruppe for de kommende skolebørn.

Fødselsdage

Vi holder fødselsdag for børnene i vuggestuen og i børnehaven. I bedes komme i god tid og melde ud, hvornår I ønsker jeres børn skal holde fødselsdag.

I vuggestuen deles børnene op i store og lillegruppe for at højne nærværet og hyggen for fødselsdagsbarnet.

I børnehaven holder vi det på teamet Vi følger Høje-Taastrup Kommunes og Sundhedsstyrelsens kostvejledning i forhold til sukkerpolitik. Institutionens holdning er ingen slik og kager, da vi ønsker et minimum af sukker. Kom og snak med os hvis I er i tvivl.

Ved fødselsdagen kommer fødselsdagsbarnet i centrum. Barnet får lov til at fortælle om, hvordan man bliver fejret derhjemme, hvad man spiser eller godt kunne tænke sig at få, og hvad det har fået i gave eller ønsker sig. Barnet vælger fødselsdagssang og deler ud.

Skal I holde fødselsdag i jeres eget hjem, er dette en privatsag, og derfor bedes I uddele invitationer privat, fordi vi har oplevet børn, som er blevet kede af det, eller følt sig holdt udenfor, da disse invitationer har ligget på sidemandens garderobe - og ikke på ens egen plads.

Skulle der opstå spørgsmål omkring ovenstående eller andet relevant i forhold til fødselsdage, er I velkommen til at spørge os i Elverhuset.

Faste traditioner hvert år

Fastelavn:

Vi slår katten af tønden, og børnene kan møde udklædt. Når de slår katten af tønden, er der en forhindringsbane, så tiden i køen ikke er så lang. 

Påske:

Vi laver blandt andet påskepynt og sår karse, og til slut holder vi påskefrokost, hvor børnene har medbestemmelse til, hvad vi skal have og spise.

Afslutning for kommende skolebørn:

Sidst i marts tager de kommende skolebørn på en heldagstur til dyrehaven på eventyr og udforskning. Der bliver også holdt afslutningscermoni for de kommende skolebørn og deres forældre. Dette orienteres der om på Aula. 

Sankt Hans:

Vi holder Sankt Hans sammen i Klyngen, som går på skift mellem Parkhaven og Mariehønen. Vi brænder den hjemmelavet heks af, laver bål, synger og lave aktiviteter.

Motionsdag:

Fredagen før efterårsferien holder vi motionsdag. Her gælder det om at bevæge sig. Børnene bliver opdelt efter alder og udviklingstrin. De største børn er ude af huset på en tur i det blå. De mindste børnehavebørn og vuggestuen laver en forhindringsbane på begge etager, som alle kan være med på, og der er samarbejde på tværs i hele huset.

Halloween:

Kontaktforældrerådet står for aftenarrangementet og vi laver halloweenpynt og kommer i stemning op til selve dagen. 

Jul:

I slutningen af november og i hele december - går vi i julestemning. Hver fredag synger vi julesange i hele huset. Skolebørnene øver Lucia, og det fremviser de til en julefest sammen med forældrene. Vi deltager til julegudstjeneste i kirken i institutionstiden. 

Daginstitution Elverhuset
Jernbane Allé 4 A
2630 Taastrup

Telefon: 2447 7960

Pædagogisk leder / Klyngeleder:
Annette Skinnebach-Nielsen

E-mail: AnnetteNie@htk.dk

Mandag - torsdag:
Klokken 06.30 - 17.00

Fredag:
Klokken 06.30 - 16.30

Lukkedage